H2O

PROJECT DETAILS

In an effort to maintain the integrity of the streetscape in this neighbourhood at the foot of Moss Rock Park, the existing house was renovated, and then expanded with a significant addition towards the back of the property.

The renovation was extensive, and included new plumbing, new wiring, new exterior walls and new roof, allowing for a more comfortable 9′ ceiling and unobstructed open floor plan. Changes to the original layout were dramatic – the main entrance and stair were relocated to the new breezeway which provided a connection between old & new. A patio was added to the front of the house to establish a relationship with the street.

The “pod” addition became the new workspace for an accomplished graphic designer, housing studio on the main level, master bedroom and ensuite on a second, mezzanine level and roof deck on a third level, with views south to the water & mountains.

H2O snapshot